Agility

Första tävlingen 2016

Byalaget Västra Torup och Jeanette Johansson driver
Agility på Torvalla Arena!

Kontakta Jeanette Johansson för bokning.

Torvalla Arena Agilty

Norra Skåne den 28 april

Byalaget vill bygga agilityhall för fyra miljoner!
För två år sedan invigdes den nya agilitybanan. Nu är det dags att ta nästa steg för att fortsätta locka några av landets duktigaste hundar till Torvalla arena, anser Västra Torups byalag – en hårt efterlängtad inomhushall.

Hässleholms kommun skänker marken till Byalaget
Hela den färdiga hallen beräknas kosta fyra miljoner kronor. Då förutsätts att byalaget
beviljas medel till hallen.

Den största delen av finansieringen räknar byalaget med att få från Allmänna arvsfonden, totalt 2,8 miljoner kronor. Landsbygdsprogrammet beräknas kunna ge 600 000 kronor, Tyringe sparbanks utvecklingsstiftelse 100 000 och Hässleholms kommun 350 000 kronor. Ur egen kassa ska de bidra med 150 000.
Nu hoppas byalaget att kommunen ska hjälpa till att skapa bättre förutsättningar för hundverksamheten genom att gå in med pengar.
I kontraktet vill de även ha med en klausul om att marken och hallen ska överlåtas till kommunen för en krona, den dagen byalaget inte kan fortsätta att driva Torvalla arena.
Begäran är undertecknad av ordföranden Connie Asterman och vice ordföranden Nils-Arne Petersson, båda aktiva socialdemokrater i Hässleholms kommun.

Efterfrågan på en inomhusbana för agility har enligt föreningen ökat markant de senaste åren.
Planen är dock inte bara att kunna utöva agility inomhus utan också att inhysa andra hundverksamheter och arrangemang. Ungdomsverksamhet både i tennisklubben och byalaget kommer att få tillgång till hallen, samt ungdomar med funktionsnedsättning inom hundsporten.
Förslaget går nu vidare till tjänstemännen för behandling innan det når kommunstyrelsen.

Kristina Höjendal
kristina.hojendal@nsk.se