Turism

Välkommen till Västra Torup!
Hälsan finner vi i skogen!
Västra Torup erbjuder närhet till fiske, vandring i bokskog som sträcker sig utmed slingrande rullstenåsar, sjöar med ett rikt fågelliv.
Möjligheter finns året om Du/Ni kan njuta av vårens grönska, plocka svamp på hösten och åka skidor på vintern.

Under vår länkmeny hittar du massor av fina ställen att besöka!

Här finns en storslagen natur, en ödslighet och tystnad som faktiskt hörs
och som utgör en väldigt stor kontrast till dagens europeiska vardagsvärld. Här hinner man ifatt sig själv, blir medveten på ett annat sätt om vad som är viktigt för en.
Dagens snabba utveckling skapar fler möjligheter, men också mer stress och en känsla av rastlöshet. Skog och natur kan då ge både lugn och energi och samtidigt ge oss en känsla av mening och att vara en del av ett större sammanhang.
Vi ser naturen som en kraftkälla. Att som människa känna kontakten med sitt ursprung, känna sitt sammanhang och känna kontakt med den livgivande kraften i tillvaron ger oss kraft att hantera livet.Den urbaniserade miljön som många av oss lever i ger oss också ett samtidigt behov att komma i ren och rak kontakt med vår kraftkälla.
För mycket stillasittande och brist på utomhusaktiviteter är ett folkhälsoproblem – både fysiskt och psykiskt. Forskning visar att en naturbaserad livsstil är bästa försäkringen för ett friskare liv.
Trötthet, värk, koncentrationssvårigheter, ångest, depression och många andra stressreaktionen minskar när vi rör oss i naturen.
Någonstans inom oss vet vi att vi behöver frisk luft och vindens sus i trädkronorna.

Är du intresserad av att vara med i vårt turismnätverk – kontakta Byalaget.
Vårt nätverk jobbar aktivt för att skapa nya möjligheter på landsbygden inom turismnäringen. Med stor samverkan kan vi komma långt!